. . VŠE, CO MNE ZAJÍMÁ. . . .CARPE DIEM ! - VYUŽIJ DEN !

. .Hanka. .Hanka .Hanka. .JEN Z DOBRÉHO SE RODÍ DOBRÉ ! . . Hanka . Hanka. Hanka

. . . . . . FIDE, SED CUI FIDAS, VIDE ! . . . VĚŘ, ALE KOMU VĚŘÍŠ, MĚŘ ! . . . . .čs. film Bílá paní.
DĚKUJI za návštěvu na mém Blogu a PŘEJI VÁM krásný a úspěšný nový týden.Vaše Milena


NA ÚVOD
NĚKTERÉ SPECIÁLNÍ MNOU VYBRANÉ ZÁSADNÍ - DŮLEŽITÉ ČLÁNKY: - více - klikněte na ně.
DALŠÍ ČLÁNKY NAJDETE NÍŽE či v ARCHIVU:


- KOKOSOVÝ OLEJ - 12 + 1 způsob využití -pomáhá proti bakteriím a kvasinkám
mají specifickou schopnost narušit membrány virů, bakterií, kvasinek a plísní. Ty jsou pak snadno zneškodněny bílými krvinkami.

- vzniká v játrech, vznik podporuje zejm. vit. B6, B12, B9 (kys.listová)-methylačn živiny.

- GLUTATHION "Matka všech antioxidantů" - rubrika Přírodní léky, 5.3.2016.

Methylační živiny (kyselina listová a vitaminy B6 a B12). Jedná se pravděpodobně o vůbec nejdůležitější prvky urč. reakcí- kyselinu listovou = vitamin B9 (zejména v aktivní formě 5-methyltetrahydrofolátu), vitamin B6 (v aktivní formě P5P) a vitamin B12 (v aktivní formě metylkobalaminu). Více zde:




http://marijakes.blog.cz/1608/kalendar-2017-ciselnik-svatky-barevne

NEODCHÁZEJME OD ROZEHRANÉ PARTIE A
DOKONČEME, CO JSME ZAČALI.
TO NÁM DÁ NADĚJI, ŽE BUDEME VOLNĚ DÝCHAT.


. . . . . . . . . . .

Léčivé smrkové výhonky

5. května 2017 v 14:52 | ceskaordinace.cz |  PŘÍRODNÍ LÉKY

Léčivé smrkové výhonky



Léčivé smrkové výhonky




Léčivý a chutný smrk



Smrkový med
Na domácí výrobu této léčivé dobroty existuje více postupů, já zde uvedu první svou - vyzkoušenou a druhou přímo od pana Váni, jak ji doporučuje odborník.


Jinak smrkové výhonky by měli být velké maximálně 5 cm a měli by se sbírat nejlépe do 15.5., ale záleží na oblasti, ve které žijete (chladnější/teplejší) a velikosti, při které je sbíráte, ta je určující.

Můj recept
Suroviny:
1,5 kg mladých výhonků ze smrkových větviček
1,5 kg třtinového cukru 3 citrony (v bio kvalitě se slupkou nebo oloupané)
1,5 l vody
Postup:
Čerstvé smrkové výhony opláchneme, dáme do kastrolu, přidáme citróny pokrájené na kolečka, zalijeme vodou a povaříme 20 - 30 minut s pokličkou.
To je důležité, neboť bez povaření se výhonky vylouhují jen velmi málo a med by ani nezhoustl. Necháme do druhého dne vylouhovat, pak přecedíme přes síto a dobře vymačkáme všechen výluh, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme - odpařujeme (bez pokličky) do požadované hustoty medu, zhruba hodinu.
Ještě horký med nalijeme do sklenic, dobře uzavřeme a otočíme víčkem dolů, aby vzniklo vakuum. Takto necháme med chladnout při pokojové teplotě do druhého dne. Takto vyrobený med má načervenalou barvu, krásně voní i chutná a z tohoto množství vzniknou zhruba 2 sklenice - záleží na konzistenci (míře vyvařené vody), ve které med sléváte.

Více se dočtete na slunecnyzivot.cz/2014/05/lecivy-a-chutny-smrk/ © Slunečný život


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Zaujaly Vás tyto informace ? Pokud ANO, pls, ohodnoťte článek. Díky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama