. . VŠE, CO MNE ZAJÍMÁ. . . .CARPE DIEM ! - VYUŽIJ DEN !

. .Hanka. .Hanka .Hanka. .JEN Z DOBRÉHO SE RODÍ DOBRÉ ! . . Hanka . Hanka. Hanka

. . . . . . FIDE, SED CUI FIDAS, VIDE ! . . . VĚŘ, ALE KOMU VĚŘÍŠ, MĚŘ ! . . . . .čs. film Bílá paní.
DĚKUJI za návštěvu na mém Blogu a PŘEJI VÁM krásný a úspěšný nový týden.Vaše Milena


NA ÚVOD
NĚKTERÉ SPECIÁLNÍ MNOU VYBRANÉ ZÁSADNÍ - DŮLEŽITÉ ČLÁNKY: - více - klikněte na ně.
DALŠÍ ČLÁNKY NAJDETE NÍŽE či v ARCHIVU:


- KOKOSOVÝ OLEJ - 12 + 1 způsob využití -pomáhá proti bakteriím a kvasinkám
mají specifickou schopnost narušit membrány virů, bakterií, kvasinek a plísní. Ty jsou pak snadno zneškodněny bílými krvinkami.

- vzniká v játrech, vznik podporuje zejm. vit. B6, B12, B9 (kys.listová)-methylačn živiny.

- GLUTATHION "Matka všech antioxidantů" - rubrika Přírodní léky, 5.3.2016.

Methylační živiny (kyselina listová a vitaminy B6 a B12). Jedná se pravděpodobně o vůbec nejdůležitější prvky urč. reakcí- kyselinu listovou = vitamin B9 (zejména v aktivní formě 5-methyltetrahydrofolátu), vitamin B6 (v aktivní formě P5P) a vitamin B12 (v aktivní formě metylkobalaminu). Více zde:




http://marijakes.blog.cz/1608/kalendar-2017-ciselnik-svatky-barevne

NEODCHÁZEJME OD ROZEHRANÉ PARTIE A
DOKONČEME, CO JSME ZAČALI.
TO NÁM DÁ NADĚJI, ŽE BUDEME VOLNĚ DÝCHAT.


. . . . . . . . . . .

DĚLENÁ STRAVA - TABULKA KOŘÍNKOVÁ

14. května 2015 v 11:06 | http://diety24.cz/ |  DIETY, HUBNUTÍ
Dělená strava Lenka Kořínková tabulka

Skupiny potravin podle Lenky Kořínkové

Dělenou stravu paní Kořínkové tvoří tyto skupiny potravin:
  • Zvířátková
  • Kytičková
  • Ovoce
  • Zelenina
  • Neutrál
Ve skupině kytičkové jsou k vidění takové potraviny, jako brambory, rýže, těstoviny bez vajec, knedlíky bez vajec, celozrnné pečivo, kukuřice, popcorn, vločky, obiloviny, semínka, sójové výrobky, luštěniny, rostlinné máslo, droždí, květový a lesní med i hroznový cukr.
Zvířátkovou skupinu potravin tvoří všechny druhy masa, dále uzeniny (ale pozor na salámy s velkým množstvím škrobu), paštiky, drůbež, ryby, jogurty, tvaroh, mléko, vejce, oleje, máslo a sádlo.
Ovocná skupina zahrnuje přirozeně ovoce, čerstvé i sušené, spadají sem i džemy.
Zeleninovou skupinu utváří zelenina bez ohledu na to, zda je čerstvá, mražená nebo nakládaná.

V poslední, neutrální skupině jsou pak zařazena dochucovala, houby, koření, kečup, hořčice, kakao, lesní med, čaje, káva, limonády a minerálky, ovocný cukr, oříšky, sójová omáčka a kokos.

Vzájemné kombinace potravin

Metoda Lenky Kořínkové tedy doporučuje jíst velký rozsah potravin, ale je třeba myslet na to, že nesmíte volit libovolné kombinace. Kupříkladu platí, že nesmíte kombinovat jídla ze skupiny kytičkové s jídly ze skupiny zvířátkové. Pokud si tedy dáte k obědu kousek masa, máte za úkol vynechat brambory a nahradit je třeba porcí zeleniny. Dalším pravidlem je pak nekombinování ovoce a zeleniny, a taky byste neměli jíst ovoce společně s masem.

Dalším omezením pak podle Kořínkové je úplné vypuštění rafinovaného cukru, burských oříšků, pečiva z bílé mouky a alkoholu. A naopak byste měli vypít opravdu hodně vody. Jak přesně byste měli kombinovat jednotlivé skupiny potravin vykresluje tabulka níže.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama