. . VŠE, CO MNE ZAJÍMÁ. . . .CARPE DIEM ! - VYUŽIJ DEN !

. .Hanka. .Hanka .Hanka. .JEN Z DOBRÉHO SE RODÍ DOBRÉ ! . . Hanka . Hanka. Hanka

. . . . . . FIDE, SED CUI FIDAS, VIDE ! . . . VĚŘ, ALE KOMU VĚŘÍŠ, MĚŘ ! . . . . .čs. film Bílá paní.
DĚKUJI za návštěvu na mém Blogu a PŘEJI VÁM krásný a úspěšný nový týden.Vaše Milena


NA ÚVOD
NĚKTERÉ SPECIÁLNÍ MNOU VYBRANÉ ZÁSADNÍ - DŮLEŽITÉ ČLÁNKY: - více - klikněte na ně.
DALŠÍ ČLÁNKY NAJDETE NÍŽE či v ARCHIVU:


- KOKOSOVÝ OLEJ - 12 + 1 způsob využití -pomáhá proti bakteriím a kvasinkám
mají specifickou schopnost narušit membrány virů, bakterií, kvasinek a plísní. Ty jsou pak snadno zneškodněny bílými krvinkami.

- vzniká v játrech, vznik podporuje zejm. vit. B6, B12, B9 (kys.listová)-methylačn živiny.

- GLUTATHION "Matka všech antioxidantů" - rubrika Přírodní léky, 5.3.2016.

Methylační živiny (kyselina listová a vitaminy B6 a B12). Jedná se pravděpodobně o vůbec nejdůležitější prvky urč. reakcí- kyselinu listovou = vitamin B9 (zejména v aktivní formě 5-methyltetrahydrofolátu), vitamin B6 (v aktivní formě P5P) a vitamin B12 (v aktivní formě metylkobalaminu). Více zde:




http://marijakes.blog.cz/1608/kalendar-2017-ciselnik-svatky-barevne

NEODCHÁZEJME OD ROZEHRANÉ PARTIE A
DOKONČEME, CO JSME ZAČALI.
TO NÁM DÁ NADĚJI, ŽE BUDEME VOLNĚ DÝCHAT.


. . . . . . . . . . .

H2O - BALENÁ VODA

2. dubna 2015 v 19:11 |  RŮZNÉ

BALENÁ VODA
Ať se jedná o jakéhokoliv výrobce, aby se tato voda nekazila, musí být první ozářena, ideálně Americiem. Pijete mrtvou, zabitou vodu, která později zabije vás. To, co vám doma teče z kohoutku, máte levnější, nemusíte se s tím tahat v nákupním koši a rozhodně je to zdravější. Jenom blbec si kupuje vodu v obchodě, když mu doma teče z kohoutku. Pokud je vodovod u vás doma hrozný, kupte si filtry na vodu, nebo jezděte tankovat ke studánkám a v kanystrech vodu skladujte ve chladu a temnu, ideálně ve sklepě.
Vyškrtejte si z nákupních lístků všechny balené vody a kupte domácí filtr.


Radioaktivní ozařování neboli ionizace potravin v ČR
V souvislosti s Fukušimou a obavami z jaderné radiace je dobré připomenout věc, kterou téměř nikdo neví, a to, že většina potravin, které denně konzumujeme, může být běžně a legálně ozařována za účelem zvýšení trvanlivosti a snížení výskytu bakterií.

Ozařování ionizačním zářením není totéž co kontaminace. Po ozáření potravina není dále radioaktivní, ale je "mrtvá", bez bakterií a hnilob. Výživové hodnotě to jistě nepřidá. K ozařování se používá především radioaktivní kobalt-60. Na takto ošetřených výrobcích má být napsáno "ionizováno", nebo "ošetřeno ionizací", ale kdo z obyčejných lidí ví, že to znamená "radioaktivně ozářeno"? Na menším obalu si to lehce přečteme, ale u zeleniny asi nebudeme studovat bedny?


Při kontaminaci lidsky vyrobenými radionuklidy po jaderných nehodách vydává materiál/potravina dále nebezpečné záření. Například když se kráva pase na trávě s radioaktivním spadem, tyto látky přejdou do mléka, s mlékem se dostanou do lidského těla a tam dále vydávají záření poškozující organismus. Například lidé na Ukrajině po Černobylu nevěděli, že mléko je kontaminované, normálně ho pili a podávali dětem, a z nich některé (údajně 6000) v dospělém věku onemocněly rakovinou štítné žlázy.

Takže, ozařované potraviny nás sice bezprostředně nezabíjejí, ale umíte si představit, že k našemu zdraví nepřispívají. Což se dá myslím dohonit - zejména klidnou myslí a dodržováním přiměřené životosprávy včetně pohybu, odpočinku atd., však to znáte. Nejdůležitější je klid mysli!!!


Ozařování je jedním z důvodů, proč je záhodno vyrábět si potraviny vlastní.

Základní informace se dočtete například v tomto "proozařovacím" článku z r. 2011 http://3pol.cz/1080-ochrana-potravin-ozarovanim


Další odkazy:

Studie o ozařování potravin:
http://www.agronavigator.cz/attachments/Ozarovani_potravin_web.pdf
Potraviny ošetřené ionizací
http://www.konzument.cz/users/publications/4-publikace/28-potraviny-osetrene-ionizaci.pdf

Máme se bát ozařovaných potravin?
http://www.vitalia.cz/clanky/mame-se-bat-ozarovanych-potravin/

Česká vyhláška o ozařování potravin: č. 133/2004 Sb.
http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?docid=1006185&docType=ART&nid=11307

Otázky a odpovědi k ionizaci potravin:
http://www.pdf-repo.com/pdf_1a/197g2o13m951b33c59.html

Ozařovna potravin Artim, která tuto činnost uváděla na stránkach ještě v r. 2011, ale která se k této činnosti už asi nechce znát:
http://www.artim.cz/znaceni-osetrenych-potravin
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama