. . VŠE, CO MNE ZAJÍMÁ. . . .CARPE DIEM ! - VYUŽIJ DEN !

. .Hanka. .Hanka .Hanka. .JEN Z DOBRÉHO SE RODÍ DOBRÉ ! . . Hanka . Hanka. Hanka

. . . . . . FIDE, SED CUI FIDAS, VIDE ! . . . VĚŘ, ALE KOMU VĚŘÍŠ, MĚŘ ! . . . . .čs. film Bílá paní.
DĚKUJI za návštěvu na mém Blogu a PŘEJI VÁM krásný a úspěšný nový týden.Vaše Milena


NA ÚVOD
NĚKTERÉ SPECIÁLNÍ MNOU VYBRANÉ ZÁSADNÍ - DŮLEŽITÉ ČLÁNKY: - více - klikněte na ně.
DALŠÍ ČLÁNKY NAJDETE NÍŽE či v ARCHIVU:


- KOKOSOVÝ OLEJ - 12 + 1 způsob využití -pomáhá proti bakteriím a kvasinkám
mají specifickou schopnost narušit membrány virů, bakterií, kvasinek a plísní. Ty jsou pak snadno zneškodněny bílými krvinkami.

- vzniká v játrech, vznik podporuje zejm. vit. B6, B12, B9 (kys.listová)-methylačn živiny.

- GLUTATHION "Matka všech antioxidantů" - rubrika Přírodní léky, 5.3.2016.

Methylační živiny (kyselina listová a vitaminy B6 a B12). Jedná se pravděpodobně o vůbec nejdůležitější prvky urč. reakcí- kyselinu listovou = vitamin B9 (zejména v aktivní formě 5-methyltetrahydrofolátu), vitamin B6 (v aktivní formě P5P) a vitamin B12 (v aktivní formě metylkobalaminu). Více zde:




http://marijakes.blog.cz/1608/kalendar-2017-ciselnik-svatky-barevne

NEODCHÁZEJME OD ROZEHRANÉ PARTIE A
DOKONČEME, CO JSME ZAČALI.
TO NÁM DÁ NADĚJI, ŽE BUDEME VOLNĚ DÝCHAT.


. . . . . . . . . . .

OPARY

31. března 2015 v 13:01 | http://zdravi.doktorka.cz/ |  NEMOCI A LÉČBA

Jak bojovat proti oparům

K vyvolání nepříjemných oparů někdy stačí pobyt na slunci, stres, leknutí, menstruace či zvýšená teplota. Většina populace se již někdy během svého života setkala s herpetickým virem, který má vznik oparu na svědomí. Tento virus pak celoživotně přežívá v lidském organismu a za určitých podmínek se aktivuje a způsobuje vznik oparu na rtech či puchýřků na genitáliích.
Podle posledních výzkumů hraje při opakovaných projevech oparu roli naše strava, resp. poměr dvou aminokyselin - Argininu a Lyzinu.

ARGININ je výživou herpetického viru a podněcuje jej k růstu. Nadměrný příjem potravin bohatých na arginin může podporovat vznik oparů. Proto ti, kdo na opary trpí, by měli ze svého jídelníčku
vynechat:

ořechy, čokoládu a želatinu a omezit ječmen, kukuřici, oves, pšenici, těstoviny a růžičkovou kapustu, pokud je jedí ve větší míře.

Naopak příjem LYZINU má schopnost růst viru oparu potlačit. Jedna teorie tvrdí, že lyzin buňky obaluje do ochranného pláště, který brání virům vniknout do buněk a vyčerpat je.
Potraviny s VYŠŠÍM množstvím LYZINU jsou:
mléko, sójové boby, maso, včetně hovězího a vepřového.

Plno lidí se však snaží konzumaci masa omezit či trpí nesnášenlivostí mléka - v těchto případech je nutno vyzkoušet příjem aminokyseliny lyzin ve formě potravinového doplňku.

Podle odborníků se k léčbě oparů doporučuje dieta s nízkým obsahem ARGININU a doplňkový lyzin, 1000 miligramů denně.

Dalším způsobem, jak pomocí stravy potlačit opary, může být konzumace mořských řas. Když vědci přidali do zkumavek s lidskými buňkami, které byly infikovány virem oparu výtažky z mořských řas, šíření viru pokleslo o padesát procent.
Zpracováno podle knih: Potraviny - zázračné léky, Bible předpisů zdravé výživy.
Bible predpisu zdrave vyzivy (James F. Balch)


______________________________________________________________________________
R E K L A M A. Seznam.cz :
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama