. . VŠE, CO MNE ZAJÍMÁ. . . .CARPE DIEM ! - VYUŽIJ DEN !

. .Hanka. .Hanka .Hanka. .JEN Z DOBRÉHO SE RODÍ DOBRÉ ! . . Hanka . Hanka. Hanka

. . . . . . FIDE, SED CUI FIDAS, VIDE ! . . . VĚŘ, ALE KOMU VĚŘÍŠ, MĚŘ ! . . . . .čs. film Bílá paní.
DĚKUJI za návštěvu na mém Blogu a PŘEJI VÁM krásný a úspěšný nový týden.Vaše Milena


NA ÚVOD
NĚKTERÉ SPECIÁLNÍ MNOU VYBRANÉ ZÁSADNÍ - DŮLEŽITÉ ČLÁNKY: - více - klikněte na ně.
DALŠÍ ČLÁNKY NAJDETE NÍŽE či v ARCHIVU:


- KOKOSOVÝ OLEJ - 12 + 1 způsob využití -pomáhá proti bakteriím a kvasinkám
mají specifickou schopnost narušit membrány virů, bakterií, kvasinek a plísní. Ty jsou pak snadno zneškodněny bílými krvinkami.

- vzniká v játrech, vznik podporuje zejm. vit. B6, B12, B9 (kys.listová)-methylačn živiny.

- GLUTATHION "Matka všech antioxidantů" - rubrika Přírodní léky, 5.3.2016.

Methylační živiny (kyselina listová a vitaminy B6 a B12). Jedná se pravděpodobně o vůbec nejdůležitější prvky urč. reakcí- kyselinu listovou = vitamin B9 (zejména v aktivní formě 5-methyltetrahydrofolátu), vitamin B6 (v aktivní formě P5P) a vitamin B12 (v aktivní formě metylkobalaminu). Více zde:




http://marijakes.blog.cz/1608/kalendar-2017-ciselnik-svatky-barevne

NEODCHÁZEJME OD ROZEHRANÉ PARTIE A
DOKONČEME, CO JSME ZAČALI.
TO NÁM DÁ NADĚJI, ŽE BUDEME VOLNĚ DÝCHAT.


. . . . . . . . . . .

ARTRÓZA

30. března 2015 v 13:30 | http://www.novinky.cz/ |  NEMOCI A LÉČBA
Skladba jídelníčku může výrazně ovlivnit problémy s artrózou.

Osteoartrózu způsobuje hned několik příčin. Jednak genetické dispozice, poruchy metabolismu, zlomeniny kloubů, opakované drobné úrazy při sportu nebo fyzické práci či stereotypní zátěž kloubů. Ale také nadváha, zhoršená činnost ledvin anebo chybné postavení kloubů - kolena do X nebo nohy do O.

Selhání obnovy kloubní chrupavky se tak může objevit již v mladém věku. Velmi pak záleží, jak své klouby zatěžujeme sportem či nevhodným pohybem. A poté také, čím se stravujeme.

Pokud strava neobsahuje dostatek antioxidantů (selenu, zinku, vitamínů A, C, E) a bílkovin, zejména kolagenu, který je základní stavební látkou kostí, chrupavek, kloubního pouzdra, vazů a šlach, pak může docházet k o to horší prognóze onemocnění.

První projevy poškození

Mezi nejvýraznější patří především bolest a ztuhlost kloubů při zátěži, dále pak citlivost na chlad a počasí, bolesti svalů, výrazné zhoršení pohyblivosti nebo dokonce i bolesti během noci. Typická je také tzv. startovací bolest a ztuhlost, která vzniká především ráno po probuzení, případně po jiném delším klidu.

Skladba potravin může pomoci i ublížit

Dědičnost bohužel nepřelstíme, nicméně ke zlepšení stavu může pomoci i pouhá změna skladby jídelníčku.

Co by měl obsahovat jídelníček
Vitamín A můžete doplnit především konzumací jater (ne v těhotenství), mrkve, meruněk, manga, sladkých brambor a ananasového melounu. Všechny tyto potraviny jsou vynikajícími zdroji beta-karotenu, z něhož si tělo vitamín A samo vyrábí.
Bohatým zdrojem vitamínu C jsou červené a žluté papriky, kiwi, pomeranče, kadeřávek, zelí, šípky a černý rybíz.
Vitamín E se nachází v avokádu, ořechách, slunečnicových semenech a olivovém oleji.
Selen najdete ve všech druzích ryb, mase, celozrnném pečivu, obilninách, vejcích a pivovarských kvasnicích.
Kolagen je nejlepší dodávat ve formě kolagenních peptidů, kterých by mělo být v denní dávce 3000 až 10 000 mg. Kolagenní peptidy dodávají stavební látky, přinášejí informace a tím stimulují tvorbu vlastního kolagenu, který tvoří 30 % všech tělních bílkovin.
Potrava osob, které často trápí zánětlivá onemocnění kloubů, by měla navíc ještě obsahovat potraviny s obsahem nenasycených mastných kyselin, neboť účinkují proti zánětům (losos, makrela, sardinky, pstruh a podobně). Zánět může tlumit i rybí tuk.
Klouby v nemalé míře negativně ovlivňuje i stres. Když se svaly upnuté k bolestivému nebo vysazenému kloubu křečovitě stáhnou, zabrání tak návratu kloubu do správné polohy. Ve stresu mohou svaly navíc ztuhnout a tím se celý stav dále zhorší. Napětí lze uvolnit masáží, pomáhá také správné držení těla. K omezení negativního vlivu, který stres přináší, je vhodná třezalka, lecitin, hořčík a vitamín B.
Čemu se raději vyhnout
Je dobré se vyhnout bramborám a ostatním lilkovitým plodinám, jako jsou rajčata, lilek apod. Pokud se ale lilkovitých plodin nedokážete úplně vzdát, doplňte je kmínem, který eliminuje škodlivé účinky solaninu z brambor.
Rajčata by měla být vybírána spíše od tuzemských pěstitelů, kteří sklízejí rajčata zralá, zatímco dovozová rajčata jsou sklízena zelená s vysokým obsahem tomatinu a jejich dozrávání je řízeno chemicky.

Komplikace artrózy

Při nesprávně provedeném chirurgickém zákroku, může vzniknout septická artritida. Kloub je silně oteklý, horký a zarudlý. Mezi celkové příznaky pak patří horečka, zimnice, třes, nevolnost apod.…
Jestliže nestačí farmakologická a pohybová léčba, přistupuje se k chirurgickým zákrokům. Prvním z nich může být i endoskopicky prováděný "výplach" kloubu, kterým se odstraní drobná drť, z oddroleného kloubu. Tento postup se aplikuje zvláště u gonartrózy.

Příznaky a projevy artrózy

Projevy osteoartrózy jsou různé a závisí na stadiu onemocnění a jeho lokalizaci. Dle nálezu na rentgenovém vyšetření rozeznáváme čtyři stadia osteoartrózy.

V prvním dochází, k tvorbě malých, počínajících, kostěných výrůstků (osteofytů).
V druhém stadiu jsou kostěné výrůstky již zřetelnější.

Třetí stadium je charakterizováno, jako zúžení kloubní štěrbiny, výrazné přiblížení konců kostí a tvorba mnohočetných osteofytů.
Ve čtvrtém stadiu je kloubní štěrbina již nepatrná nebo zcela zaniklá, mohou vznikat deformacekonců kostí a jejich nesprávné postavení.
Na kostech postiženého kloubu se vytváří výrůstky, které dráždí nervové pleteně a způsobují bolest.
Časem se kloub může stát až zcela nepohyblivým. Jedná se sice o nezánětlivé onemocnění, ale v jeho průběhu se objevuje stav, připomínající zánět. Jedná se o tzv.: aktivovanou artrózu.

Doporučuji zkusit kurkumu (3× denně). Je to nově účinný přípravek na bolesti.
mírním bolesti silnou kloubní výživou - použivám flex code sirup 500ml.

Je tam i hyaluronová kyselina na plet. Celkem mi zabírá, nicéně k tomu používám i enzymy, zdravý jídelníček a vývar z brokolice (1× denně). Tato kombinace má výborné účinky. Poslední 5 měsíců se cítím výrazně lépe, díky přísnému režimu a kloubní výživě.
12. října, odstartuje Světový týden kostí a kloubů, který společně vyhlásily Světová zdravotnická organizace a OSN.
| na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Osteoartróza je nejčastějším onemocněním kloubů, trpí jí každý druhý člověk starší 65 let, ale může se začít projevovat už v mládí.

V České republice jí trpí 12% populace, tedy asi 1,3 milionu pacientů

O co míň záleží na vitaminech, o to víc je důležité řešit nadváhu. Bolavým kloubům prospěje, když nemusí nosit kilogramy navíc. Osteoartróza se projevuje postupnou destrukcí kloubní chrupavky. Na jejím vzniku se mohou částečně podílet dědičné vlivy, mezi rizikové faktory ale patří především nadměrné a jednostranné zatížení kloubů (například při sportu) a nadváha.



______________________________________________________________________________
R E K L A M A. Seznam.cz :
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama