. . VŠE, CO MNE ZAJÍMÁ. . . .CARPE DIEM ! - VYUŽIJ DEN !

. .Hanka. .Hanka .Hanka. .JEN Z DOBRÉHO SE RODÍ DOBRÉ ! . . Hanka . Hanka. Hanka

. . . . . . FIDE, SED CUI FIDAS, VIDE ! . . . VĚŘ, ALE KOMU VĚŘÍŠ, MĚŘ ! . . . . .čs. film Bílá paní.
DĚKUJI za návštěvu na mém Blogu a PŘEJI VÁM krásný a úspěšný nový týden.Vaše Milena


NA ÚVOD
NĚKTERÉ SPECIÁLNÍ MNOU VYBRANÉ ZÁSADNÍ - DŮLEŽITÉ ČLÁNKY: - více - klikněte na ně.
DALŠÍ ČLÁNKY NAJDETE NÍŽE či v ARCHIVU:


- KOKOSOVÝ OLEJ - 12 + 1 způsob využití -pomáhá proti bakteriím a kvasinkám
mají specifickou schopnost narušit membrány virů, bakterií, kvasinek a plísní. Ty jsou pak snadno zneškodněny bílými krvinkami.

- vzniká v játrech, vznik podporuje zejm. vit. B6, B12, B9 (kys.listová)-methylačn živiny.

- GLUTATHION "Matka všech antioxidantů" - rubrika Přírodní léky, 5.3.2016.

Methylační živiny (kyselina listová a vitaminy B6 a B12). Jedná se pravděpodobně o vůbec nejdůležitější prvky urč. reakcí- kyselinu listovou = vitamin B9 (zejména v aktivní formě 5-methyltetrahydrofolátu), vitamin B6 (v aktivní formě P5P) a vitamin B12 (v aktivní formě metylkobalaminu). Více zde:




http://marijakes.blog.cz/1608/kalendar-2017-ciselnik-svatky-barevne

NEODCHÁZEJME OD ROZEHRANÉ PARTIE A
DOKONČEME, CO JSME ZAČALI.
TO NÁM DÁ NADĚJI, ŽE BUDEME VOLNĚ DÝCHAT.


. . . . . . . . . . .

Recept: Jablečno-skořicové nebe

7. ledna 2015 v 21:38 |  RECEPTY
Velmi jednoduchý a chutný recept.
Ingredience:
Těsto:
6 vajec
6 polévkových lžic cukru
160g polohrubé mouky

Náplň:
10 jablek
2 vanilkové, nebo smetanové pudingy
Cukr dle chuti

Smetanová náplň:
2 čistá pomazánková másla
1 smetana ke šlehání
Skořice
Cukr dle chuti
Recept: Jablečno-skořicové nebe v hubě
Postup:
Nejdříve si připravíme piškotové těsto. Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme ušlehaný tuhý sníh, opatrně zamícháme s moukou a dáme péct na plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný polohrubou moukou). Pečeme asi 15 minut, ale doporučuji raději hlídat, neboť má tendenci být rychle hotové, pečte na 180 stupňů. Chcete-li, můžete těsto pomazat marmeládou či džemem, ale nemusí být:)
Jablíčka oloupeme, nakrájíme na menší kousky a povaříme s hrníčkem vody, tak aby byly měkké. Přidáme skořici. Rozmačkáme pomoci šťouchadla na brambory, přidáme 2 pudingy rozmíchané v půl hrnku vody, osladíme dle chuti a uvaříme za stálého míchaní do zhoustnutí. Směs z jablíček nalijeme na piškotové těsto a necháme vychladnout a zcela zatuhnout.
Smetanovou náplň si připravíme tak, že si vyšleháme šlehačku, do ní vmícháme pomazánková másla a cukr a vyšleháme mixérem do pěny. Pomažeme jablíčkovou vrstvu a posypeme skořicí. Necháme vychladnout. Přeji dobrou chuť :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama