. . VŠE, CO MNE ZAJÍMÁ. . . .CARPE DIEM ! - VYUŽIJ DEN !

. .Hanka. .Hanka .Hanka. .JEN Z DOBRÉHO SE RODÍ DOBRÉ ! . . Hanka . Hanka. Hanka

. . . . . . FIDE, SED CUI FIDAS, VIDE ! . . . VĚŘ, ALE KOMU VĚŘÍŠ, MĚŘ ! . . . . .čs. film Bílá paní.
DĚKUJI za návštěvu na mém Blogu a PŘEJI VÁM krásný a úspěšný nový týden.Vaše Milena


NA ÚVOD
NĚKTERÉ SPECIÁLNÍ MNOU VYBRANÉ ZÁSADNÍ - DŮLEŽITÉ ČLÁNKY: - více - klikněte na ně.
DALŠÍ ČLÁNKY NAJDETE NÍŽE či v ARCHIVU:


- KOKOSOVÝ OLEJ - 12 + 1 způsob využití -pomáhá proti bakteriím a kvasinkám
mají specifickou schopnost narušit membrány virů, bakterií, kvasinek a plísní. Ty jsou pak snadno zneškodněny bílými krvinkami.

- vzniká v játrech, vznik podporuje zejm. vit. B6, B12, B9 (kys.listová)-methylačn živiny.

- GLUTATHION "Matka všech antioxidantů" - rubrika Přírodní léky, 5.3.2016.

Methylační živiny (kyselina listová a vitaminy B6 a B12). Jedná se pravděpodobně o vůbec nejdůležitější prvky urč. reakcí- kyselinu listovou = vitamin B9 (zejména v aktivní formě 5-methyltetrahydrofolátu), vitamin B6 (v aktivní formě P5P) a vitamin B12 (v aktivní formě metylkobalaminu). Více zde:




http://marijakes.blog.cz/1608/kalendar-2017-ciselnik-svatky-barevne

NEODCHÁZEJME OD ROZEHRANÉ PARTIE A
DOKONČEME, CO JSME ZAČALI.
TO NÁM DÁ NADĚJI, ŽE BUDEME VOLNĚ DÝCHAT.


. . . . . . . . . . .

5 SUPERPOTRAVIN: LŽIČKA DENNĚ UDĚLÁ SE ZDRAVÍM ZÁZRAKY!

18. ledna 2015 v 17:48 | prozeny |  VÝŽIVA

Stačí jedna lžička denně, a budete se cítit líp! Našli jsme pro vás pět superpotravin, které vám rozproudí krev v žilách a zlepší celkové zdraví.

  1. Chia semínka
  2. Maca peruánská
  3. Zelený ječmen
  4. Kustovnice
  5. Ghí se připravuje pomalým zahříváním MÁSLA ve vodní lázni.

Chia semínka: doping nejen pro sportovce

Ve své vlasti, Jižní Americe, se semínkům šalvěje hispánské říkalo "potrava běžců". Obsahují víc než 60 procent hodnotných omega-3 mastných kyselin, dvakrát víc draslíku než banány a pětkrát víc vápníku než mléko, o dalších vitaminech a minerálech ani nemluvě.

Lžičku černých semínek připomínajících mák můžete přidat třeba do salátu, smoothie, obilné kaše, müsli nebo polévky. Dokážou na sebe navázat velké množství vody (zvětší svůj objem dvanáctkrát!), takže se hodí i pro redukční dietu - dodávají pocit sytosti.

Chia prospěje sportovcům, ale i starým lidem, veganům a celiakům (neobsahuje lepek).

Chia semínka v tekutině nabobtnají. Když je přidáte do jakéhokoli jídla, budete se cítit sytí mnohem rychleji; ThinkstockTOChia semínka
v tekutině nabobtnají.
Když je přidáte do jakéhokoli jídla, budete se cítit sytí mnohem rychleji

CO UMÍ POTRAVINY ?

Maca peruánská: přírodní viagra

I tenhle dar přírody pochází z Jižní Ameriky - pěstuje se v Andách ve výškách nad 3500 metrů. Jemně nahořklý prášek (rozemletý kořen rostliny) je vydatným zdrojem kvalitního rostlinného proteinu se 17 aminokyselinami, z nichž některé jsou esenciální (tělo si je neumí vyrobit).

Maca je silný antioxidant, zvyšuje tělesnou i duševní vitalitu, podporuje sexuální funkce žen i mužů a upravuje hladinu hormonů.

Jednu lžičku prášku rozpusťte ve vodě, ovocné šťávě nebo mléce a vypijte, nejlépe po ránu.

http://www.prozdravi.cz/maca.html

Zelený ječmen: proti civilizačním nemocem

Mladé zelené výhonky ječmene se sklízejí v době, kdy obsahují největší množství cenných výživných složek. Ve srovnání s pšenicí obsahuje usušený ječmenný prášek dvacetkrát víc draslíku, třicetkrát víc vápníku, velké množství kyseliny listové a enzymů. Působí zásadotvorně, takže upravuje příliš kyselé pH vašeho vnitřního prostředí. Pomáhá normalizovat hladinu cukru v krvi i množství cholesterolu a harmonizuje všechny funkce těla.

Jednu lžičku prášku rozmíchejte ve vodě a vypijte nalačno (půl hodiny před jídlem nebo dvě hodiny po něm).


Kustovnice je skutečná vitaminová bomba. Některé z odrůd tohoto keře rostou i u nás, doporučujeme ale zvolit spíš kontrolované plody z prodejen zdravé výživy ; ThinkstockFOTO: THINKSTOCKKustovnice
je skutečná vitaminová bomba. Některé z odrůd tohoto keře rostou i u nás, doporučujeme ale zvolit spíš kontrolované plody z prodejen zdravé výživy
COUMÍ POTRAVINY?
Věřte nebo nevěřte, ale některé umí zpomalit stárnutí. Zkontrolujte si, jestli jich máte na talíři dost! Na druhé straně víme i o těch, které vám naopak pomalu, ale jistě ničí zdraví.

Kustovnice: nejzdravější ovoce na světě

Drobné červené plody s typickou natrpklou chutí by neměly chybět v jídelníčku lidí, trpících vysokým krevním tlakem nebo těch, kteří jsou často nemocní. Údajně obsahují až 500x víc vitaminu C než pomeranče a bohatý koktejl dalších látek, díky kterým mají protizánětlivý a antibakteriální účinek.
Bobulky kustovnice čínské se dají jíst i syrové, u nás jsou ale většinou k dispozici v sušené podobě. Můžete jimi obohatit ranní müsli, přidat je do koláče či salátu nebo z nich připravit čaj. Nejezte jich ale víc než tři polévkové lžíce denně, jinak hrozí mírné zažívací potíže.
Doplňky stravy vám také pomohou! Co zkusit? Na foto (zleva): Chlorella Japan Forte 500 mg 300 tablet vám pomůže bojovat s překyselením, Lékárenské Aloe ve vánočním balení přispívá k posílení imunity a Lipovitan 180 + 30 tablet podporuje činnost jater a přispívá k normálnímu metabolismu lipidů; Archiv firemFOTO: ARCHIV FIREMDoplňky stravy vám také pomohou! Co zkusit? Na foto (zleva): Chlorella Japan Forte 500 mg 300 tablet vám pomůže bojovat s překyselením, Lékárenské Aloe ve vánočním balení přispívá k posílení imunity a Lipovitan 180 + 30 tablet podporuje činnost jater a přispívá k normálnímu metabolismu lipidů
JAK JE PŘÍRODA DÁ
Přírodním, uměle neobohaceným potravinám s mimořádně příznivým účinkem na zdraví se říká přirozeně funkční. "Mnoho druhů ovoce, zeleniny i obilovin obsahuje specifické látky, které působí v prevenci civilizačních chorob. Například drobné bobulové ovoce, jako jsou borůvky, jahody, brusinky, maliny a ostružiny jsou bohaté na antokyany, látky se silným antioxidačním efektem," říká dietoložka MUDr. Václava Kunová.

Ghí: něco lepšího než máslo

Zní vám to exoticky? Přepuštěné máslo ve skutečnosti běžně používaly i naše prababičky (mimo jiné Magdalena Dobromila Rettigová). A měly pro to dobré důvody: je chutné, výborně stravitelné, nepřepaluje se a nezkazí ani při pokojové teplotě. Ghí se připravuje pomalým zahříváním másla ve vodní lázni, jehož výsledkem je čirý tuk žluté barvy a jiných vlastností než původní surovina. V ajurvédě se považuje za "elixír života", který má omlazující účinky a pročišťuje organismus (rozpouští a odvádí jedy z těla).
Používá se kdekoli místo másla, v teplé i studené kuchyni. Je to dobrota!

______________________________________________________________________________
R E K L A M A. Seznam.cz :
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama