. . VŠE, CO MNE ZAJÍMÁ. . . .CARPE DIEM ! - VYUŽIJ DEN !

. .Hanka. .Hanka .Hanka. .JEN Z DOBRÉHO SE RODÍ DOBRÉ ! . . Hanka . Hanka. Hanka

. . . . . . FIDE, SED CUI FIDAS, VIDE ! . . . VĚŘ, ALE KOMU VĚŘÍŠ, MĚŘ ! . . . . .čs. film Bílá paní.
DĚKUJI za návštěvu na mém Blogu a PŘEJI VÁM krásný a úspěšný nový týden.Vaše Milena


NA ÚVOD
NĚKTERÉ SPECIÁLNÍ MNOU VYBRANÉ ZÁSADNÍ - DŮLEŽITÉ ČLÁNKY: - více - klikněte na ně.
DALŠÍ ČLÁNKY NAJDETE NÍŽE či v ARCHIVU:


- KOKOSOVÝ OLEJ - 12 + 1 způsob využití -pomáhá proti bakteriím a kvasinkám
mají specifickou schopnost narušit membrány virů, bakterií, kvasinek a plísní. Ty jsou pak snadno zneškodněny bílými krvinkami.

- vzniká v játrech, vznik podporuje zejm. vit. B6, B12, B9 (kys.listová)-methylačn živiny.

- GLUTATHION "Matka všech antioxidantů" - rubrika Přírodní léky, 5.3.2016.

Methylační živiny (kyselina listová a vitaminy B6 a B12). Jedná se pravděpodobně o vůbec nejdůležitější prvky urč. reakcí- kyselinu listovou = vitamin B9 (zejména v aktivní formě 5-methyltetrahydrofolátu), vitamin B6 (v aktivní formě P5P) a vitamin B12 (v aktivní formě metylkobalaminu). Více zde:




http://marijakes.blog.cz/1608/kalendar-2017-ciselnik-svatky-barevne

NEODCHÁZEJME OD ROZEHRANÉ PARTIE A
DOKONČEME, CO JSME ZAČALI.
TO NÁM DÁ NADĚJI, ŽE BUDEME VOLNĚ DÝCHAT.


. . . . . . . . . . .

SUŠENÉ ŠVESTKY JSOU TO NEJLEPŠÍ PRO VAŠE KOSTI

10. prosince 2014 v 20:02 |  ZDRAVÍ

Nedávné studie potvrdily to, co je tradiční orientálnímedicíně po staletí známé - že sušené švestky mají schopnost zabránit a dokonce zvrátit kostní ztráty, které mohou nastat ve výšším věku.



Vědci na Floridské státní univerzitě testovali 236žen, které měly jeden až deset let do menopauzy. Ženy byly náhodně rozděleny dodvou skupin. Jedna skupina dostala 100 g sušených švestek denně, zatímco druháskupina dostala 100 gsušených jablek denně po dobu jednoho roku. Poté, co jim dělali kostní skeny potřech měsících, šesti měsících a dvanácti měsících, vědci zjistili, že skupinaužívající sušené švestky vykazovala výrazně vyšší hustotu kostních minerálů nežty ženy, které konzumovaly sušená jablka.

Biomarkery, jako je alkalická fosfatáza a tartrát rezistenstní kyseláfosfatáza, byly významně nižší ve skupině žen užívajících sušené švestky. Tonaznačuje pomalejší obrat kostních minerálů a snižování úbytku kostní hmoty .

Výzkum vedl Dr. Bahramu Arjmandi. Dr. Arjmandi komentoval výzkum :

"Sušené švestky jsou nejvíce přátelské ovoce pro kosti, které jsem viděl vposledních desetiletích. Jsou řešením přírody pro udržení dobrého zdraví kostí.V průběhu mé kariéry, jsem otestoval mnoho ovoce, včetně fíků, datlí, jahod arozinek a žádné se nepřiblížilo vlivu sušených švestek na hustotu kostí."

Zdroj: GreenMedInfo
Zdroj: e-mail + dohledáno http://zdrava-vyziva.doktorka.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama